Heeft u een elektrische auto? Dan wilt u vast thuis een oplaadpunt hebben. Want als u optimaal wilt genieten van uw elektrische auto, dan is een oplaadpunt aan huis wel zo handig. Met een oplaadpunt aan huis bent u namelijk altijd verzekerd van een volle accu, voordat u vertrekt. U staat dus nooit voor verrassingen.

Heeft u naast een oplaadpunt ook zonnepanelen dan is het mogelijk om volledig CO2-neutraal te rijden. Goed voor het milieu en uw eigen portemonnee.

De voordelen van uw auto thuis opladen

Het grote voordeel van een eigen oplaadpunt is dat u uw auto altijd kunt opladen terwijl u thuis bent. Daarnaast is de laadpaal altijd beschikbaar in tegenstelling tot openbare laadpunten. U hoeft dus nooit te wachten. En u start de dag met volle accu. Wel zo fijn.

Ook kiest u bij de installatie van een oplaadpunt altijd voor een laadpaal die het beste past bij het vermogen van uw elektrische auto. Een ander voordeel: door thuis op te laden heeft u het oplaadpunt sneller terugverdiend.

Een oplaadpunt installeren voor uw elektrische auto
Wat zijn de voordelen van oplaadpunten

Wat zijn de voordelen van een oplaadpunt thuis

  • Altijd een volle accu In combinatie met zonnepanelen;
  • all-electric rijden
  • Snelle terugverdientijd
  • Altijd plek, in tegenstelling tot openbare oplaadpunten
  • Relatief lage investering

Kosten voor het opladen

Elektrisch autorijden is per kilometer al snel 3 keer voordeliger dan rijden met een benzine-auto. De exacte kosten voor het opladen van uw elektrische auto zijn natuurlijk afhankelijk van welke stroomtarieven uw energieleverancier hanteert. En of u gebruik maakt van bijvoorbeeld eigen zonnepanelen. Als u gebruik maakt van zonnepanelen kunt u volledig C02-neutraal rijden

Een oplaadpunt bij huis

De kosten van een oplaadpunt zijn afhankelijk van het type lader dat u kiest. Zo zijn er slimme opladers op de markt die u kunt bedienen met uw smartphone en de stroomtoevoer aanpassen op het stroomgebruik in uw woning. Deze kosten al snel 1500 euro. Simpele laders zijn iets goedkoper en zijn al verkrijgbaar vanaf 700 euro.

Weet u niet welk type oplaadpunt voor u het meest geschikt is? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.